Ανησυχία για το μέλλον του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Την έκδηλη ανησυχία του εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τόσο με τα έργα για την ανάπλαση του ισογείου που έχουν σταματήσει, όσο και με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού, όπως και τις υπόλοιπες δομές υγείας της περιοχής.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε ενημέρωση για τα ζητήματα αυτά και αποφασίστηκε να γίνει έντονη παράσταση ώστε να γυρίσουν οι γιατροί που έχουν μετακινηθεί αλλού. Το νοσοκομείο πλέον φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις εφημερίες ακόμη και σε βασικές κλινικές, όπως είναι η Χειρουργική, η Παθολογική αλλά και το Μικροβιολογικό.
Με τα έργα να έχουν σταματήσει λόγω στάσης πληρωμών προς τον εργολάβο, φαίνεται ότι ο χειμώνας θα βρει το ισόγειο του νοσοκομείου γιαπί και τους ασθενείς να τρέχουν από κοντέινερ σε κοντέινερ για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν, αφού εκεί έχουν μεταφερθεί αρκετά γραφεία.
Για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση αρχικά, μίλησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας σημειώνοντας ότι το έργο για την ανακαίνιση έχει σταματήσει, καθώς σταμάτησε η χρηματοδότηση.
Οπως είπε, «εύχομαι και ελπίζω γρήγορα να δοθούν τα χρήματα και για αυτό πρέπει να πιέσουν κυβέρνηση και Περιφέρεια». Για το ιατρικό προσωπικό τόνισε ότι η Υγειονομική Περιφέρεια μετακινεί προσωπικό και αναφέρθηκε σε ένα χειρούργο και ένα μικροβιολόγο, με αποτέλεσμα το προσωπικό και στις δύο περιπτώσεις να μειώνεται σε δύο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να βγουν οι εφημερίες. «Με το να διώχνουμε τους ελάχιστους γιατρούς που υπάρχουν, βάζουμε βόμβα στο μέλλον του νοσοκομείου» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.
Αναλυτικότερα μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σαμαρτζής που είναι και γιατρός στο νοσοκομείο, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας που δεν στέλνει γιατρούς.
Οπως είπε, «στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, στη Χειρουργική Κλινική υπάρχουν 2 γιατροί, στην Παθολογική 3 και στο Μικροβιολογικό 2. Ενώ ο αγροτικός γιατρός του Δωρίου με απόφαση της ΥΠΕ μετακινείται στην Καλαμάτα. Κάποιοι από την διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας θεωρούν ότι η Τριφυλία δεν είναι Μεσσηνία».
Τα προβλήματα αλλά και η κρισιμότητα της κατάστασης του νοσοκομείου αναγνωρίστηκαν και από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιο Ανδρινόπουλο να προτείνει πιο δυναμικές αντιδράσεις, σημειώνοντας πως υπάρχει πληθώρα γιατρών στην Μεσσηνία για αυτό θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις ώστε να έρθουν στην περιοχή.
Κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο επικεφαλής της ΡΑΚΙ Επαμεινώνδας Βουδούρης, ενώ ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Σαράντος Κουκούμης τόνισε ότι το έγκλημα που οδηγεί σε σταδιακό κλείσιμο του νοσοκομείου, είναι διαχρονικό από όλες τις κυβερνήσεις και κάλεσε και τους εργαζόμενους σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ο αντιπρόεδρος του σώματος Δημήτρης Κουτσούλης επισήμανε ότι κάθε γιατρός που φεύγει δεν ξαναγυρίζει και η θέση δεν αναπληρώνεται. «Οποιος γιατρός έρχεται, βλέπει τις συνθήκες και φεύγει. Αν φύγει το νοσοκομείο, τελειώσαμε σαν περιοχή», επισήμανε.
Ζήτησε στην γιορτή του Σταυρού να πάρουν όλους τους πολιτικούς που θα επισκεφθούν την πόλη και να τους πάνε στο νοσοκομείο.
Χαρακτήρισε δε άφαντο το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Κ.Μπ. από το "eleftheriaonline.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.