«Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας»: Παραδίδουν σκυτάλη στους νέους πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ.

Με μια επιστολή – αποτίμηση των όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τον Σύλλογο, ο πρόεδρος κ. Ανδρέας Κίζηλης εξηγεί τους λόγους που απείχε από τις αρχαιρεσίες του «Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης» τόσο ο ίδιος, όσο και αρκετά από τα μέλη του, ώστε να προωθηθούν νέοι που θέλουν να συμβάλουν στο έργο του συλλόγου με νέες ιδέες και όρεξη.
Όπως προκύπτει και από την επιστολή φαίνεται ότι «ο σπόρος φυτεύτηκε» και πλέον προθυμοποιούνται αρκετοί να προσφέρουν εθελοντικά στην ανάδειξη της υπέροχης και γραφικής Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας η οποία τελευταία, με πρωτοβουλία νέων ανθρώπων στον επιχειρηματικό τομέα έχει ήδη γίνει πόλος έλξης από μικρούς και μεγάλους σε καθημερινή βάση.
Συγκεκριμένα ο κ. Κίζηλης αναφέρει:
«O Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας στις 23 Αυγούστου 2015 πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Με την ευκαιρία αυτή , ως Πρόεδρος του Συλλόγου θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου Kαννελόπουλο Δημήτριο, Γεωργακόπουλο Περικλή, Φούτρη Γεώργιο, Λόλα Αδάμη, Μπενάρδο Γεώργιο, Τσίγκανο Αναστάσιο για την συμβολή τους από το 2009 έως σήμερα στο έργο του Συλλόγου.
Επίσης θα ήθελα μα ευχαριστήσω και τα μέλη που για μικρό χρονικό διάστημα ήταν στο ΔΣ την Φωτεινή Καλαμπόκη, και Κουκούμη Χρήστο .
Στην διάρκεια αυτών των έξι χρόνων τα μελή του Δ.Σ. προσπάθησαν να αναδείξουν την Άνω πόλη που πέρα από την ιστορική μνήμη που αποπνέει , πέρα από την αρχοντική της ομορφιά, πέρα από το υπέροχο αγνάντεμα προς το Ιόνιο, έγινε ένας τόπος πολιτισμού με ποικίλες εκδηλώσεις όπως ήδη αναφέραμε και στην τελευταία εκδήλωση μας .
Πολλές εκδηλώσεις οργανώθηκαν από το Σύλλογο μας με μεγάλη επιτυχία. Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με το κέρασμα παραδοσιακών εδεσμάτων φτιαγμένα από τις γυναίκες της Άνω Πόλης ,το παραδοσιακό γλέντι της Τσικνοπέμπτης, η αναβίωση του εθίμου του Κλείδωνα και του Αι Γιάννη του Ριγανά, η ρεμπέτικη βραδιά είναι κάποιες από αυτές.
Οι δράσεις του Συλλόγου όμως δεν σταματάνε μόνο στις εκδηλώσεις. Τον Σύλλογο τον απασχόλησαν και τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Άνω Πόλης και οι επισκέπτες της . Για πολλά από αυτά έχουν κατατεθεί προτάσεις επίλυσης στην Δημοτική Αρχή (θέματα κυκλοφοριακού στην διάρκεια του καλοκαιριού , καθαριότητα , φωτισμός και αξιοποίηση καλντεριμιών, λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου κ.λ.π)
Την χρονιά που πέρασε ο σύλλογος έκανε μικρές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων , των φίλων και των επισκεπτών της Άνω Πόλης.
Τοποθέτησε
1) παγκάκια στο Ηρώων
2) καλαθάκια σε όλη την πλατεία της Άνω Πόλης
3) πινακίδες πληροφοριακού χαρακτήρα για την διευκόλυνση αλλά και ενημέρωση των επισκεπτών
4) προειδοποιητικό φανάρι για τους οδηγούς στην είσοδο της πλατείας
5) καθρέπτες σε κάθε διασταύρωση για την αποφυγή ατυχημάτων.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που μας τιμούσαν με την παρουσία τους σε κάθε εκδήλωση του Συλλόγου και για την οικονομική βοήθεια που πρόσφεραν στον Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια.
Από τις φετινές αρχαιρεσίες θελήσαμε να απέχουμε θέλοντας να δώσουμε την σκυτάλη σε νέα πρόσωπα που ενδιαφέρονται για τον Σύλλογο , την εξέλιξη και ανάδειξή του. Εύχομαι στα μέλη του νέου Δ.Σ. καλή επιτυχία στο έργο τους.
Θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε προσπάθειά τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.