Νίκη των φαβορί στα μπαράζ – Πρώτος ο Α.Ο.Κ έχοντας το «απόλυτο».

Με διπλό και σκορ 0-2 ξεκίνησε τις εκτός έδρας υποχρεώσεις του ο Α.Ο.Κ, η ομάδα της Μεσσηνίας καθώς πλέον η ομάδα μας παίζει για όλο τον Νομό Μεσσηνίας όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε πολλούς, έκανε μια «μεστή» και ουσιαστική εμφάνιση, αν και σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να μας θυμίσει την αξία του ο Θοδωρής μας!!
Ο Μαντζούνης με μόνη αλλαγή αυτή του Μιτρόφ, «έβγαλε» στο γήπεδο του Κουτσοποδίου τους ίδιους παίκτες που αγωνίστηκαν με την Σπάρτη την Κυριακή.
Οι Γ. Παναγόπουλος και Γεωργιόπουλος, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν αναγκαστικά, μαζί με τον Ίλιε Μιτρόφ, στον 1ο αγώνα των μπαράζ με την Α.Ε Σπάρτης στην Κυπαρισσία, φαίνεται πως αντιμετώπισαν κάτι επιπόλαιο και τέθηκαν άμεσα στην διάθεση του προπονητή τους. Για τον Ίλιε, τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα καθώς οι πληροφορίες λένε ότι θα χάσει όλους τους αγώνες μπαράζ με την θλάση δευτέρου βαθμού στον δικέφαλο που «κληρονόμησε» την Κυριακή.
Αγωνιστικά δεν θα λέγαμε ότι ο Α.Ο.Κ ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ήταν όμως η ομάδα που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δύο από τις ευκαιρίες που είχε και με ουσιαστική εμφάνιση κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς και να παραμείνει πρώτος στην βαθμολογία του μίνι αυτού πρωταθλήματος.
Οι γηπεδούχοι, έχοντας το αβαντάζ της έδρας και την ώθηση του κόσμου τους, προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να πιέσουν τους ποδοσφαιριστές του Αλέξη Μαντζούνη με τη πρώτη ευκαιρία να την δημιουργούν στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης.
Δυστυχώς όμως, έπεσαν στην ομάδα που φέτος «ζούσε για την πίεση».
Μαθημένοι στο να κρατούν το μηδέν οι φιλοξενούμενοι ανέκοψαν κάθε επιθετική προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Δημήτρη Μπατακού ( που δεν ήταν και πολλές), ο οποίος μεταμόρφωσε και τον ΠΑΟΚ αναλαμβάνοντάς τον στο -8 από την κορυφή και τερματίζοντάς τον Πρωταθλητή Αργολίδας.
Φυσικά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι σε όσες περιπτώσεις η μπάλα πέρασε την αμυντική γραμμή του Α.Ο.Κ, βρέθηκε μπροστά της ο κολοσσός των γκολπόστ, Θοδωρής Ντουγέρογλου και φώναξε για άλλη μια φορά «stop»!!!
Οι όποιες ελπίδες είχαν οι γηπεδούχοι ψαλιδίστηκαν μόλις στο 21ο λεπτό, όταν ο Φ. Παναγόπουλος με ένα «ξερό» σουτ, άφησε ποδοσφαιριστές και φιλάθλους των γηπεδούχων «παγωτό» και «έγραψε» το 0-1.
Το παιχνίδι μοιράστηκε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις θα λέγαμε, με την κατοχή της μπάλας να είναι μοιρασμένη, ενώ και η όποια πίεση των γηπεδούχων δεν δημιούργησε κάποια κλασσική ευκαιρία παρά μόνο 2-3 στημένες φάσεις που σταμάτησε ο τερματοφύλακας των κυανόλευκων.
Καλή ευκαιρία είχε και ο Α.Ο.Κ όταν περίπου στο 35ο λεπτό, ο Γεωργιόπουλος δεν πρόλαβε να «τσιμπήσει» την μπάλα μπροστά από τον Κομπόση μετά από σέντρα του Ανδρουτσή με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να την μπλοκάρει.
Στο δεύτερο ημίχρονο όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο δεν είδαν ποιοτικό ποδόσφαιρο.
Ο Α.Ο.Κ κρατούσε καλά το αποτέλεσμα που ήθελε και οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να διεκδικήσουν ακόμα και την ισοπαλία.
Έτσι φτάσαμε στο 72ο λεπτό όπου μετά από κλέψιμο στον χώρο του κέντρου, ο Θεοδωρακόπουλος που είχε περάσει αλλαγή, πάσαρε στον Φώτη Παναγόπουλο και αυτός με ένα σουτ έστειλε, τους γηπεδούχους «στην κόλαση», τον Α.Ο.Κ και τους εκατό περίπου φιλάθλους που τον ακολούθησαν «στα ουράνια» και «χαιρετίσματα στην Σπάρτη».
Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό Π.Α.Ο.Κ Κουτσοποδίου – Α.Ο Κυπαρισσίας 0-2 και πλέον η Κυπαρισσία μόνη πρώτη, υποδέχεται την ερχόμενη Κυριακή 17/5 τον Πανθυρεατικό για να κλείσει ο πρώτος γύρος του μίνι αυτού πρωταθλήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τέλος να πούμε ότι, όπως είχαμε γράψει πριν μερικές μέρες, ο μεγάλος αντίπαλος του Α.Ο.Κ είναι μόνο η Σπάρτη καθώς, ούτε ο Πανθυρεατικός και πολύ περισσότερο ούτε ο Π.Α.Ο.Κ Κουτσοποδίου θα λέγαμε ότι αποτελούν τις ομάδες φόβητρο για τον Μαντζούνη και τους ποδοσφαιριστές του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να ΜΗΝ δείξουμε τον σεβασμό που απαιτείται στις μεταξύ μας αναμετρήσεις εφόσον δεν παύουν να είναι οι πρωταθλητές των νομών στους οποίους αγωνίζονται!
Κλείνοντας να πούμε ότι η Α.Ε Σπάρτης κέρδισε με σκορ 2-0 τον Πανθυρεατικό στην έδρα της και πήρε τους πρώτους τρείς βαθμούς της και πηγαίνει την Κυριακή με «άλλον αέρα» στο Κουτσοπόδι να αντιμετωπίσει τον τοπικό Π.Α.Ο.Κ.
Σκόρερ οι Αναστασάκος και Τσούκλης, ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Πρασσά
Για τον Α.Ο.Κ αγωνίστηκαν οι: Ντουγέρογλου, Γιαννόπουλος, Ανδρουτσής, Γ. Παναγόπουλος, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Ντιόπ, Χ. Παπαγεωργίου (57’), Καρατζούλιας, Γεωργιόπουλος (66’), Φ. Παναγόπουλος
Αλλαγές: Θεοδωρακόπουλος (57’), Κόλλιας (66’)
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ Ι. Σφακιανάκης με βοηθούς τους κ.κ Ε. Γιαννουγλίδη και Ν. Κουτσόγιαννο, όλοι τους του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αθηνών

Η Βαθμολογία των μπαράζ μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.