Τι άλλο θα ακούσουμε; "Δημοτικό κομμωτήριο στο Σελλά Τριφυλίας"

Αφού διέλυσαν όλες τις κοινωνικές υποδομές που είχε δημιουργήσει ο Τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αγία Τριάς», με κλείσιμο του Λαογραφικού Μουσείου και του Πολιτιστικού Κέντρου με την Βιβλιοθήκη του και κρατώντας αμπαρωμένο το μοναδικό καφενείο του χωριού, άνοιξαν (άκουσον - άκουσον) δημοτικό κομμωτήριο!
Πρόκειται για το γραφικό και μέχρι πρότινος ζωντανό Σελλά που σύμφωνα με το μεσσηνιακό περιοδικό «Flash» (τεύχος 263 Ιούλιος- Αύγουστος 2011) ήταν το πιο εξευρωπαϊσμένο χωριό της περιοχής της νότιας ορεινής Τριφυλίας. Αυτό το χωριό καταδικάστηκε σε μαρασμό για να ικανοποιηθούν οι μικροφιλοδοξίες, οι μικροψυχίες και τα καπρίτσια μερικών.
Ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα να αποφασίσω αν έπρεπε να γελάσω ή όχι, καθώς, μπαίνοντας στο χώρο του πρώην Πολιτιστικού Κέντρου για να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα, στην απέναντι πόρτα του γραφείου που χρησιμοποιούσε ο δάσκαλος, όταν λειτουργούσε το Δημοτικό Σχολείο, διάβασα την επιγραφή: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ. (Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσω ότι οι προηγούμενες εκλογές είχαν διενεργηθεί στον διπλανό χώρο του ΚΕΠ). Τελικά σκέφθηκα ότι το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να λυπηθώ τους εγκεφάλους που είχαν αυτή την φαεινή ιδέα.
Το γελοίον της υποθέσεως δεν έγκειται στο γεγονός ότι ένα κομμωτήριο, ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πρέπει να έχει άδεια λειτουργίας, που για ένα χωριό δεν θα ήταν διόλου απαραίτητη· αλλά στο ότι η διευθύντρια, που ήταν αποτυχούσα υποψηφία δημοτική σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Τριφυλίας, διαμένει μονίμως στην Αθήνα όπου και εργάζεται από δεκαετιών. Ετσι οι υποτιθέμενοι πελάτες και πελάτισσες πρέπει να έχουν την υπομονή του Ιώβ της Παλαιάς Διαθήκης, καθώς έρχεται στο χωριό στη χάση και στη φέξη, μέχρι τώρα. Διότι δεν φαντάζομαι ότι θα μετακομίσει για να προσφέρει το κοινωνικό έργο που διαφημίζει η σχετική πινακίδα.
Και επειδή είναι προφανές ότι η κίνηση αυτή έχει μικροπολιτικά κίνητρα, πολύ αμφιβάλλω αν οι κάτοικοι θα σπεύσουν να επωφεληθούν αυτού του δημοτικού μέτρου, όπως πολύ αμφιβάλλω αν αυτή η ενέργεια έχει την έγκριση του κ. δημάρχου.
Ασφαλώς κανείς δεν ξέρει πόσοι από τους παππούδες θα κάνουν κούρεμα ψιλό ή κοντό ή του τσαλαπετεινού που έχει επιβάλει τελευταία η μόδα· ούτε πόσες γιαγιάδες θα κάνουν περμανάντ και βαφές στις διάφορες αποχρώσεις του μαύρου, του ξανθού, του κόκκινου, ή και μες με ανταύγειες, δεδομένου ότι τα χρόνια τις έχουν κάνει όλες τους γκριζομάλλες. Ωστόσο, σημασία έχει το γεγονός ότι το αξιόλογο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου έχει καταληφθεί από τον τοπικό εκπρόσωπο και το κατάστημα του κομμωτηρίου.
Θέτω υπ’ όψιν του κ. δημάρχου Τριφυλίας το μοναδικό επιτελεσθέν έργο στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητος Τριπύλης, για να απονείμει το ανάλογο έπαθλο στους εμπνευστάς της ιδέας, αλλά και το προβάλλω δημοσίως, μήπως και άλλοι δήμοι του Νομού, που έχουν μείνει πίσω από οράματα, καταστούν μιμηταί.
Διότι δεν είναι απλό πράγμα να διαλύσεις ένα Πολιτιστικό Κέντρο, να κλείσεις ένα Λαογραφικό Μουσείο, να κρατάς αμπαρωμένο το μοναδικό καφενείο, και να ασχοληθείς με... τρίχες.
Το περιστατικό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητος Τριπύλης δεν έχει μπει ούτε μία πέτρα επάνω στην άλλη από τη νέα δημοτική αρχή. Οι ηλεκτρικοί λαμπτήρες που τοποθετήθηκαν προ ημερών προέρχονταν από προμήθεια της προηγουμένης.
Φαίνεται ότι έχει χαθεί και η αίσθηση του γελοίου.
Ιωάννης Ε. Βασιλόπουλος
Τέως Πρόεδρος Κοινότητος Τριπύλης και
τέως Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας

Πηγή: "Ελευθερία Online.gr"

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει ραντεβού για Πέμπτη 19-3-2015 διαθέσιμο να κάνω κουρεμα -λούσιμο και καρφάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έλθω από Ασούτενα χωρίς ραντεβού με ένα τσαλαπετεινό που έπιασα σε φωλιά σαν δείγμα κουρέματος, για να κάνω κούρεμα τσαλαπετεινού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.