Εκτός ρύθμισης οφειλών, ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος

Σε αλλαγή της ρύθμισης για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες προχωράει η κυβέρνηση, καθώς δεν θα μπορούν να ενταχθούν σε αυτή οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τόσο του ΕΝΦΙΑ όσο και το φόρου εισοδήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αλλάζει ο αριθμός των δόσεων και οι όροι του διακανονισμού αποπληρωμής οφειλών προς το δημόσιο (παραμένουν από 72 έως 100), ενώ η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ (δόση Σεπτεμβρίου) εφόσον δεν έχει πληρωθεί θα μπει κανονικά στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων.
Ωστόσο, οι υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ως μη ληξιπρόθεσμες, ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα προχωρήσει «το συντομότερο δυνατόν» και ενδεχομένως εντός της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει σχετική τροπολογία στην Βουλή για να αλλάξει το άρθρο 51.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.