Λαμπρός εορτασμός του "ΟΧΙ" στην Κυπαρισσία παρά τον άστατο καιρό!

"ΌΧΙ" και στον άστατο καιρό είπε η μαθητιώσα νεολαία της Κυπαρισσίας και ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην έδρα του δήμου Τριφυλίας ήταν λαμπρός!
Η Δοξολογία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του Γυμνασίου Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά.
Ακολούθως, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στις προτομές των Ηρώων της Επανάστασης του 1821, Μητροπολίτου Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και Πρωτοσύγκελου Αμβροσίου Φραντζή.
Η εξέδρα των επισήμων προεξέχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρισόστομου, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κος Κατσίβελας, η Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κυπαρισσίας, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ κος Κουτσούλης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας, ο Αντινομάρχης κος Μαντάς και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Στην οδό 25ης Μαρτίου, έγινε παρέλαση της Φιλαρμονικής, μαθητών, τμημάτων πολιτιστικών και αθλητικών Σωματείων μπροστά από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, τους επισήμους της Αυτοδιοίκησης, το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και το λαό που, παρά τον άστατο καιρό και το ψιλόβροχο, είχε κατακλύσει την πόλη!
Η Φιλαρμονική της Κυπαρισσίας 
Οι νέες και οι νέοι της Κυπαρισσίας και της περιοχή, με την λαμπρή παρουσία τους απέσπασαν τα εύσημα, γέμισαν με εθνική υπερηφάνεια τον κόσμο και κέρδισαν το χειροκρότημα των πολιτών! Αμέσως μετά την παρέλαση ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας στην κεντρική πλατεία.
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κα Θεοδωροπούλου
με την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Δρούλια και λοιπά μέλη του Δ.Σ
Στις επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Γεώργιος Φιλντίσης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι από τις Δημοτικές Ενότητες Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Αετού και Τριπύλης.

Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"











3 σχόλια:

  1. Ο ΠΑΠΑΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρελαση μπροστα στους επισημους....εδω γελαμε.ενας και ενας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.