Ρ.Α.ΚΙ. Τριφυλιας: Έργα ΕΣΠΑ του Δήμου Τριφυλίας κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν και πρόστιμο 30.000€ στο Δήμο Τριφυλίας για Χ.Α.Δ.Α. Κυπαρισσίας

Έντονη ανησυχία μας προκάλεσε η υπ’ αρ. 1721/31.3.2014 Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη με την οποία ανακαλούνται όλες οι προσκλήσεις του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου λόγω εξάντλησης πιστώσεων.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει
πρακτικά ότι όσα έργα δεν έχουν άδεια δημοπράτησης ή έστω απόφαση ένταξης δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν, επομένως θα στερηθούν από αναγκαίες υποδομές οι πολίτες της Τριφυλίας. Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών σε κείνους που πανηγύριζαν για τις επιδόσεις τους στην πρόοδο του ΕΣΠΑ, αυτό που έχει σημασία είναι να δοθούν εγγυήσεις στους πολίτες της Τριφυλίας για  τα κρίσιμα έργα όπως:
1.Εθνική Οδός Φιλιατρών – Γαργαλιάνων,
2.Εθνική Οδός Γαργαλιάνων – Ρωμανού,
3.Λιμάνι Κυπαρισσίας,
4.Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθόπολης
5.Βιολογικός Καθαρισμός Χριστιανούπολης,
6.Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων,
7.Κάστρο Κυπαρισσίας,
8.Γυμνάσιο Κυπαρισσίας,
9.Γυμνάσιο – Λύκειο Γαργαλιάνων,
10.Δρόμος Γαργαλιάνων – Βάλτας.
Τα ανωτέρω έργα αφενός είναι σημαντικά για την περιοχή μας και για τους πολίτες της, αφετέρου για τα περισσότερα υπάρχουν «δεσμεύσεις και εγγυήσεις» για την υλοποίηση από το ΕΣΠΑ. Περιμένουμε υπεύθυνες απαντήσεις ειδικά από την Δημοτική Αρχή και τους υπεύθυνους πολιτικούς παράγοντες του Δήμου μας.

Πρόστιμο 30.000€ στο Δήμο Τριφυλίας για Χ.Α.Δ.Α. Κυπαρισσίας

Στις 11.4.2014 επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000€, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο Δήμο Τριφυλίας, σε εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Αιτία επιβολής του προστίμου είναι η υποβάθμιση του περιβάλλοντος με την ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων, η ανεξέλεγκτη διάθεση ιλύος (λάσπης) του Βιολογικού Καθαρισμού και η έλλειψη φύλαξης του Χ.Α.Δ.Α. Κυπαρισσίας στη θέση «Αλιμάκι».
Η εξέλιξη αυτή εκτός της οικονομικής ζημιάς του Δήμου μας, προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά και δείχνει την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής σε κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα. Και αν για τη διαχείριση των απορριμμάτων υπάρχουν γενικότερες ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, της Περιφέρειας Πελοποννήσου (αυτή έχει διπλή ευθύνη γιατί έχει αναλάβει και τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α.) και της Πολιτείας, η ανεξέλεγκτη διάθεση της λάσπης του Βιολογικού συνιστά περιβαλλοντικό έγκλημα και σε αυτό η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής είναι αποκλειστική.


Για την Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας 
Γιώργος Θεοδωρακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.