Αμάζευτα σκουπίδια στο Καλό Νερό

Εντονο είναι το πρόβλημα με την καθαριότητα στο Καλό Νερό, ενώ η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει για το παραθαλάσσιο χωριό που φέτος εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική, χωρίς ωστόσο ο δήμος -όπως σημειώνουν οι επαγγελματίες- να μπορεί να
ανταποκριθεί στα αυτονόητα.
Κάδοι γεμάτοι με σκουπίδια, σακούλες έξω από αυτούς, τις οποίες διασκορπίζουν τα σκυλιά είναι οι εικόνες τις οποίες αντιμετωπίζουν τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες τουρίστες της περιοχής, με όποια αρνητική συνέπεια μπορεί να έχει αυτό στην περιοχή ως τουριστικό προορισμό.
Ηδη ο Σύλλογος Επαγγελματιών του Καλού Νερού πληρώνοντας εργάτες φρόντισε για την αποψίλωση και καθαριότητα του χωριού, αλλά -όπως μας τόνισαν- δεν μπορούν να πετάξουν και τα σκουπίδια.
Ενα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει, είναι τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν στην περιοχή κατά αγέλες πολλές φορές δημιουργώντας και αυτά προβλήματα.  Αρμοδιότητα του δήμου να ασχοληθεί με τα αδέσποτα ζώα.
Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τώρα, που ακόμη είναι το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, πως αν δεν υπάρξει μέριμνα και εγρήγορση από την πλευρά του δήμου για ζητήματα που είναι στα αυτονόητα που πρέπει να κάνει, τότε ίσως οι συνέπειες να είναι πολύ δυσάρεστες, αφού σημειώνουν ότι μια αρνητική εικόνα δύσκολα μπορεί να αναστραφεί.
Χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Καλού Νερού Αθηνά Μέλου μας επισήμανε: «Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και ήδη υπάρχει αρκετός κόσμος που έχει έρθει στο χωριό μας. Πάει στην παραλία, περπατάει, αλλά η καθαριότητα δεν είναι αυτή που πρέπει να υπάρχει. Οι κάδοι εδώ και τρεις μέρες είναι γεμάτοι. Σαν σύλλογος βάλαμε ανθρώπους να καθαρίσουν και τον εθνικό δρόμο και την παραλία και ακόμη ο δήμος δεν έχει μαζέψει τα σκουπίδια που συγκεντρώσαμε.
Το Καλό Νερό θα μπορούσε να γίνει προορισμός. Αρκεί όμως και η τοπική αρχή και ο δήμος να βοηθήσει σε κάτι. Γιατί αυτή τη στιγμή ό,τι γίνεται εδώ πέρα, γίνεται με προσπάθεια των επαγγελματιών, των ξενοδόχων να φέρουν κόσμο, αλλά θα πρέπει αυτόν τον κόσμο να τον κρατήσουμε, δεν αρκεί μόνο να τον φέρουμε.
Επίσης εδώ υπάρχουν πολλά αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στον κόσμο και τα παράπονα είναι πολλά. Ενώ σημαντικό ακόμη είναι πως δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός ακόμη και στον κεντρικό δρόμο, την στιγμή που κυκλοφορεί τόσος κόσμος.
Αυτά που ζητάμε είναι τα αυτονόητα. Ολοι πληρώνουμε δημοτικά τέλη για καθαριότητα και φωτισμό, δεν ζητάμε ο δήμος να προσφέρει οικονομικά ή κάτι τέτοιο, απλώς τα αυτονόητα».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Τοανόγλου υπογράμμισε: «Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει και από τέλος Μαΐου έχουν ξεκινήσει τα πρώτα τσάρτερ. Η σεζόν μπαίνει στο κύριο μέρος της που θα πάει έτσι μέχρι τέλος Σεπυτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου και από ό,τι φαίνεται με ικανοποιητική πληρότητα. Η παρουσία κυρίως των Ρώσων είναι εμφανέστατη στην περιοχή.
Εχουμε όμως κάποια προβλήματα τα οποία είχαμε διαγνώσει από πριν. Κάνουμε κάποιες προσπάθειες σαν επαγγελματίες, στον  βαθμό που μπορούμε και με δικές μας οικονομίες να καλλωπίσουμε την περιοχή. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Είναι γνωστό ότι έχουμε προβλήματα με τα σκουπίδια -και πέρυσι είχαμε- αλλά δυστυχώς φέτος εντείνονται. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν υπάρχει κάποιο διαδικαστικό θέμα διαγωνισμού Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είμαστε επιχειρηματίες, έχουμε μαγαζιά και έχουμε την απαίτηση από το δήμο να φροντίσει με κάθε δυνατό τρόπο τουλάχιστον τις βασικές ανάγκες να τις καλύψει.
Οι πελάτες μας ανησυχούν βλέποντας τα σκουπίδια. Μάλιστα κάποιοι φωτογράφισαν τους κάδους. Υπάρχουν επίσης πολλά αδέσποτα που γυρνάνε στους κάδους και σκορπίζουν τα απορρίμματα σε μεγάλη απόσταση και αυτό δημιουργεί μια πάρα πολύ αρνητική εικόνα σε ένα μέρος που δέχεται επισκέπτες και πρέπει να αποκτήσουν μια θετική εικόνα για την περιοχή. Ο δήμος θα πρέπει να έχει μια ευελιξία και μια δυναμική να έχει εναλλακτικές λύσεις.
Φέτος ένα νέο πρόβλημα είναι τα αδέσποτα. Παρατηρούνται αγέλες αδέσποτων σκύλων που περιφέρονται στην παραλία και σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε ενοχλήσεις τουριστών. Θα πρέπει να λάβουμε σίγουρα τα μέτρα μας, καθώς δεν είναι ευχάριστη αυτή η εικόνα».


Κ.Μπ. 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

1 σχόλιο:

  1. Αυτοί που πιστευουν οτι ανάπτυξη είναι μόνο να χτίζεις και να μην προβλέπεις για τιποτά να τα βλέπουν αυτά....και επειδή πολλά ακούμε για την Ιδιωτική πρωτοβουλία που θα σώσει την Ελλάδα γιατι δεν προσλαμβάνουν οι τοπικοί ξενοδόχοι μια ιδιωτική εταιρία διαχείρισης για τους καλοκαιρινούς μήνες. Εάν ο Τουρίστας έρθει για 10 μέρες και φύγει στις 2 λόγο βρώμας ποιός χάνει 'αραγε. Αλλά καλά να πάθετε, Κόλλια δεν θέλατε , γευτείτε τον. Αλλό χαβαλές με τσίπουρα και άλλο διαχείριση δήμου με συγκεκριμένα προβλήματα.
    Ήμουν μάρτυρας όταν ένας νεαρός επιστήμων, ρώτησε τον Κ. Κόλλια εαν θα ήθελε να κάνουν μια συζήτησει για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων και Ο Κόλλιας τον ρώτησε πως σε λένε και για να καταλάβει τι κόμμα ψηφίζει ο πατέρα του, και του απαντάει χχμμ το έχουμε λύσει το πρόβλημα αλλά άμα δεν έχεις καμμία δουλεία έλα απο το καφενείο να πιούμε κανα τσίπουρο.Λουστείτε τα τώρα και μην ξεχάσετε να ξαναψηφίσετε οτι σας πει ο Σαχλαμαρας και ο Χαζοανδρέου και Τσικρας
    Χρήστος Παναγιωτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.