Απέραντο σκουπιδαριό, παντού, στην Κυπαρισσία…

Απέραντο σκουπιδαριό, παντού, στην Κυπαρισσία, με κάδους απορριμμάτων να είναι γεμάτοι και σκουπίδια κάθε λογής να είναι διασκορπισμένα γύρω τους. Εικόνα θλιβερή, ντροπιαστική και
παράλληλα, κατάσταση απαράδεκτη, που εγκυμονεί κινδύνους για την υγιεινή και την υγεία των κατοίκων.
Σκουπίδια παντού και, κυρίως, στις γειτονιές και τους οικισμούς. Παντού βρώμα και δυσωδία στην ατμόσφαιρα.
Το τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Κυπαρισσία δεν είναι καινούργιο βεβαίως. Δεν είναι, όμως, και δικαιολογία το γεγονός ότι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων σταμάτησαν να προμηθεύουν το Δήμο Τριφυλίας, επειδή τους χρωστά χιλιάδες ευρώ. Καλά έκαναν οι άνθρωποι – επαγγελματίες. Ο Δήμος Τριφυλίας εισπράττει από τους δημότες Κυπαρισσίας υπέρογκα δημοτικά τέλη- που είναι πιο υψηλά από οποιαδήποτε άλλη Δημοτική Ενότητα και ανταποδοτικά- αλλά, όπως αποδεικνύεται, δεν τους ανταποδίδει τις υπηρεσίες καθαριότητας ούτε στο ελάχιστο!
Φτηνή πρόφαση είναι ότι οι πρατηριούχοι δε δίνουν πετρέλαιο!
Να τους πληρώσει ο Δήμος με τα λεφτά που εισπράττει από τους δημότες της Κυπαρισσίας, για να γίνει ξανά φερέγγυος και αξιόπιστος και να του δώσουν πάλι πετρέλαιο.
Αν, και πάλι, δεν του δώσουν, ας προμηθευτεί από αλλού. Οι δημότες πληρώνουν, ο Δήμος γιατί δεν ανταποδίδει τα δημοτικά τέλη καθαριότητας που εισπράττει από την Κυπαρισσία; Πού πάνε αυτά τα λεφτά; Αλήθεια, κανένας μα κανένας από τη Δημοτική Αρχή δε νοιάζεται για την καθαριότητα; Κανένας μα κανένας δε μεριμνά για στοιχειώδη και αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων της Κυπαρισσίας; Κανένας, πια, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι το σκουπιδαριό- που με δική τους ευθύνη και υπαιτιότητα είναι γεμάτη η πόλη, οι γειτονιές, οι οικισμοί- εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων; Και δεν υπάρχει κανένας μα κανένας θεσμικός λειτουργός της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης να επιληφθεί του προβλήματος και να παρέμβει;


Toυ Η.Γιαννοπουλου
απο το ''ΘΑΡΡΟΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.