Κυπαρισσία - Πλημμύρισε κόσμο και συναισθήματα για το Παζάρι Αντικών!

Κόσμο και συναισθήματα πλημμύρισε η Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας για το Παζάρι Αντικών και Παλαιών Αντικειμένων που θα λειτουργεί μέχρι και την Τρίτη. Η οικονομική κρίση και τα προβλήματα της εποχής δε στάθηκαν ικανά να μειώσουν το ενδιαφέρον του κόσμου για το Παζάρι, που τις προηγούμενες μέρες «βούλιαξε» την πόλη και δη την Παλιά Πόλη, για να δει από κοντά και να θαυμάσει παλιά ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα πράγματα.
Παράλληλα, για να απολαύσει τη βόλτα του στα καλντερίμια και τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, να ανέβει στο Κάστρο των Γιγάντων και να θαυμάσει τη θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου πελάγους και να μαγευτεί από το μοναδικό ηλιοβασίλεμα,
από το κανονάκι ή, ακόμη, πιο ψηλά, από την τρύπα του τείχους, στο θεατράκι! Ξεχωριστές στιγμές και για καφέ, ποτό και φαγητό στα καταστήματα που λειτουργούν στην «Αρκαδιά», με τη ζεστή φιλοξενία και την καλή ποιότητα!
Από το βράδυ της Παρασκευής, χθες και απόψε, γίνεται και γευσιγνωσία των τριφυλιακών οίνων στο διπλανό καταπράσινο Δημοτικό Κήπο. Εκεί, οι μύστες του κρασιού δίνουν ραντεβού δοκιμάζοντας τα υπέροχα κρασιά του τριφυλιακού αμπελώνα και συζητούν με τους επώνυμους Τριφύλιους οινοπαραγωγούς!
Σημειώνουμε πως το παζάρι λειτουργεί από τις 10.00 το πρωί ως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, ενώ η οινογνωσία από τις 8.30 μ.μ. και μετά.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.