ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

Στη Παλιά Πόλη σε ήχους jazz, rock και funk, αλλά και με Beatles και άλλες αγαπημένες μουσικές οι DiZZY DiZING trio θα γεμίσουν μουσική τα καλντερίμια και τα σοκάκια μέχρι το κάστρο και το βουνό αφού η αμφιθεατρική θέση της παλιάς πόλης προσφέρει, εκτός από μια πανέμορφη εικόνα, ένα εξαίσιο ακουστικό αποτέλεσμα. Το Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας οργανώνει άλλη μια βραδιά πολιτισμού στην Παλιά Πόλη σε συνεργασία με τους DiZZY DiZING, το γνωστό πλέον Κυπαρισσιώτικο μουσικό σχήμα των αδελφών Σαμπαζιώτη.
Οι DiZZY DiZING έχουν παίξει τις μουσικές τους πολλές φορές στην Παλιά Πόλη και εξακολουθούν πάντα να περιπλανώνται στα σοκάκια και τα στέκια της. Το Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας για άλλη μια φορά
χρησιμοποιεί για τις δράσεις του ένα ιστορικό σημείο της Παλιάς Πόλης, αυτή τη φορά το πιο γνωστό μαζί με το κάστρο, το υπέροχο καλντερίμι της Αγίας Τριάδας.
Το καλντερίμι, που στην ουσία είναι ένας πέτρινος πανέμορφος σκαλόδρομος, αποτελείται από δύο τμήματα. Το πρώτο είναι πραγματικά μια σκάλα με βαθμίδες από λευκή, ντόπια, λαξευμένη πέτρα σε μεγάλες διαστάσεις, όπου η πατίνα του χρόνου της προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Το δεύτερο τμήμα είναι ένα ανηφορικό καλντερίμι με την τυπική τεχνική των καλντεριμιών της Παλιάς Πόλης, το οποίο ανηφορίζοντας αναπτύσσεται σε πλατώματα για να καταλήξει στο προάυλιο της Αγίας Τριάδας.
Το συνολικό μήκος όλου του καλντεριμιού είναι περίπου 100 μ. και στις γιορτές και τις επίσημες ημέρες, στις δοξολογίες, γεμίζει κόσμο και αυτό αποτελεί από μόνο του μια ανάμνηση και ένα φόρο τιμής σε κάθε ιστορική στιγμή και τέτοιες στιγμές στην ιστορία της Κυπαρισσίας είναι άπειρες.
Η εκκλησία της Αγίας Τριάδας και το καλντερίμι είναι από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία της Παλιάς Πόλης και για τον λόγο αυτό το Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας θέλει να τιμήσει, να τονίσει την αξία της λειτουργίας της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας και να στρέψει την προσοχή όλων εκεί με την μουσική βραδιά. Ακόμα πιστεύουμε ότι το νεανικό κοινό που είναι και το βασικό target group των DiZZY DiZING θα γνωρίσει καλλίτερα μέσα από αυτή την εμπειρία το μνημείο.
Περιμένουμε λοιπόν όλους τους φίλους της Παλιάς Πόλης και όχι μόνο το βράδυ στις 9.30 την Πέμπτη 9μ Αυγούστου με αναμένους πυρσούς και δάδες. Θα καθήσουμε στα σκαλιά και σε καρέκλες και το αγαπημένο bar «Εντεκα & έντεκα» θα σερβίρει ποτά. Ετσι θα απολαύσουμε καλλίτερα την μουσική των DiZZY DiZING.
Χορηγός επικοινωνίας της βραδιάς είναι ο MINI FM 107.1, ραδιοφωνικός σταθμός με ανάλογη μουσική των αδελφών Κουτσούκου, ο οποίος θα κάνει και αφιέρωμα στην Παλιά Πόλη και τους σκοπούς της βραδιάς και του Προγράμματος για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.